Samen kun je echt succesvol zijn.

Samen kun je echt succesvol zijn. En samenwerken is essentieel voor mensen, teams en organisaties. Zeker de huidige samenleving vraagt om teams die sneller kunnen inspelen op de verandering. Of dit nu binnen een projectgroep is of een vast team wat al jaren met elkaar samenwerkt.

Maar dat is niet altijd makkelijk. Er zijn verschillende karakters, disciplines, misschien zelfs belangen. En er wordt vaak al jaren zo gewerkt. En dan is het soms best lastig. 

Neem tijd voor de samenwerking. Sta stil bij de kwaliteiten die er zijn, de kwaliteiten die nodig zijn maar nu misschien nog ontbreken. Wat kun en mag je van elkaar verwachten. Hoe kunnen we elkaar beter maken?

 

"Look at their eyes.
If their eyes are shining, you know you are doing it"

Benjamin Zander Quote

 

 

Het goed samenwerken begint met jezelf:  Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Met inzicht in jouw kwaliteiten en ontbrekende eigenschappen is het makkelijker op een goede manier met anderen samen te werken. Je weet waar je staat, wie je bent en wat je kunt toevoegen aan het geheel. Om samen de doelen te realiseren waar iedereen blij van wordt; jij, het team en natuurlijk jullie klant. En dat heeft soms aandacht nodig.

 

Gebruik de diversiteit in je team om effectiever doelen te realiseren EN leer elkaar op een leuke, ontspannen manier beter kennen

 

 

Wat gaan we doen?

- We brengen op een ontspannen,  interactieve manier inzicht in de kwaliteiten binnen het team. Dit doen we door gebruik te maken van de metafoor van muziekinstrumenten. Wie zijn de drummers in de groep? En klinken de bassen lekker door tijdens vergaderingen? (interactief: we gaan NIET zelf trommelen. Daar zijn andere trainingen voor)

- We koppelen de diversiteit aan de doelen van het team. Is er voldoende slagkracht aanwezig (drummers)? Of moeten juist de gitaristen zich meer laten horen om onze doelen te bereiken? En hoe doen we dat dan?

-  We geven de 4  geheime ingrediënten om van een goed team een top team te maken. Want moet je nu vertrouwen krijgen of eerst vertrouwen geven? En waarom feedback niet altijd een kadootje is.

Hoe lang duurt het?

Dat is afhankelijk van jullie wensen. We kunnen een sessie aanbieden van een halve dag, een hele dag of 2 dagen. Vooraf hebben we een gesprek en kijken we samen wat het doel is en hoe we dit op een effectieve manier gaan invullen. We hebben een kast vol met mogelijkheden, dus daag ons uit!

Wat is de investering?

De kosten zijn Eur 750,- per dagdeel ex. btw en Eur 500,-  ex. btw voor de voorbereidingskosten.  Wanneer we met een hele band komen, is het natuurlijk duurder. Dit in overleg. 

Wat laten wij achter?

Een team wat inzicht heeft gekregen in de eigen kwaliteiten maar ook elkaars kwaliteiten. Er is waardering voor de diversiteit binnen de groep. Het team heeft een methode gekregen om deze diversiteit ook zo effectief mogelijk in te zetten om de doelen van het team te bereiken. Maar ook de eigen doelen komen aan bod. Na deze sessie is het makkelijker om elkaar aan te spreken. 

En iedereen kijkt terug op een leuke, dynamische, interactieve sessie met muziek en fun. Kennis en vaardigheden blijven beter hangen op emotie dan op cognitie. Dus leren mag leuk zijn. En dat blijkt uit de vele positieve reacties!